Luk

Luk
Luk

Luk

B 102 Forslag til folketingsbeslutning om udvidelse af uddannelseskapaciteten for sygeplejerske-, sundhedsplejerske- og jordemoderuddannelserne.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til uddannelsesudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

Folketinget pålægger undervisningsministeren at tage initiativ til at forhandle sig frem til en ny »1.000« plads aftale med amterne og de respektive organisationer for sygeplejersker, sundhedsplejersker og jordemødre.

Udvalget afgav en beretning over forslaget, hvori udvalget konstaterede, at der ikke var uenighed om, at der er behov for flere uddannede sygeplejersker. Det fremgår videre af beretningen, at undervisningsministeren over for udvalget har oplyst, at der netop var nedsat et udvalg om den samlede pleje- og omsorgssektor, der bl.a. skulle undersøge udbud og efterspørgsel af sundheds- og plejepersonale. Udvalgets formand er professor Bent Rold Andersen.

Uddannelsesudvalget ønskede om muligt at få forelagt resultaterne af dette udvalgs arbejde senest den 1. april 1988.
Partiernes ordførere
Jytte Andersen (S), Birgit Fogh-Andersen (KF), Elsebeth Kock-Petersen (V), Hanne Thanning Jacobsen (SF), Ole Vig Jensen (RV), Jens Kristian Steffensen (KrF), Pia Kjærsgaard (FP) og Elisabeth Bruun Olesen (VS)