Luk

Luk
Luk

Luk

B 159 Forslag til folketingsbeslutning om aftaler om ambulancekørsel, brandberedskab m.v.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til straks ved det kommende folketingsårs begyndelse at fremsætte lovforslag om aftaler mellem offentlige myndigheder og private selskaber om ambulancekørsel, brandberedskab m.v., således at det sikres, at nye aftaler ikke kan indgås, og at eksisterende aftaler ikke kan ændres eller forlænges, uden at følgende krav er opfyldt:

a. Kommunerne og amtskommunerne skal gennem Amtsrådsforeningen og Kommunernes Landsforening have repræsentanter i de pågældende selskabers bestyrelser. Gennem bestyrelsesmedlemmer skal de involverede amtskommuner og kommuner kunne indhente oplysninger om selskabernes dispositioner.

b. Kommunerne og amtskommunerne skal gennem Amtsrådsforeningen og Kommunernes Landsforening have medrevisorer, der kan gennemgå selskabernes regnskaber. Gennem disse revisorer skal de involverede kommuner og amtskommuner kunne indhente de fornødne oplysninger om selskabernes økonomi.

c. De involverede amtskommuner og kommuner skal sikres indflydelse på selskabernes anlægsdispositioner og have forkøbsret, hvis et af de pågældende selskaber eller dele af selskabet sættes til salg.«

Ifølge bemærkningerne til forslaget var formålet med dette at sikre sygehuskommunerne og primærkommunerne den fornødne kontrol med selskaber, som disse kommuner indgår aftaler med om ambulancetjeneste eller brandberedskab (eller lignende opgaver).

Ved 1. behandling afviste indenrigsministeren og ordførerne for KF, V og FP beslutningsforslaget. Heller ikke ordførerne for S og RV kunne umiddelbart støtte forslaget, mens ordføreren for SF tilkendegav en positiv holdning til dette.

Kommunaludvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Tove Lindbo Larsen (S), Carl Martin Christensen (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Tommy Dinesen (SF), Kristen Poulsgaard (FP) og Keld Albrechtsen (VS)