Luk

Luk
Luk

Luk

B 166 Forslag til folketingsbeslutning om registrerede revisorer.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Før 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer industriministeren til at lade foretage en revision af loven om registrerede revisorer med henblik på at ændre reglerne i loven svarende til de foreslåede ændrede regler i det samtidig fremsatte forslag til lov om ændring af lov om statsautoriserede revisorer (L 241).

I forbindelse med revisionen skal det undersøges og afklares, om det er muligt og hensigtsmæssigt at indkorporere reglerne om registrerede revisorer i lov om statsautoriserede revisorer, således at der fremover kun er én fælles lovgivning omfattende én samlet lov om revisorer, én fælles bekendtgørelse om revisorers virksomhed og eventuelt én fælles bekendtgørelse om eksamenskrav m.v.

Revisionen og resultatet af de nævnte undersøgelser skal fremlægges inden 6 måneder fra vedtagelsen af nærværende beslutningsforslag.«

Om baggrunden for beslutningsforslaget henvises i øvrigt til omtalen under A I, L 241, hvoraf det bl.a. fremgår, at forslagsstillerne med L 241, L 242, B 165, B 167 og nærværende beslutningsforslag tilsigtede at styrke den informative værdi af revisorers regnskabserklæringer og erklæringer i øvrigt.

Beslutningsforslaget blev inden 1. behandling henvist til erhvervsudvalget, der ikke afgav betænkning over beslutningsforslaget.