Luk

Luk
Luk

Luk

B 32 Forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af lokale og et centralt patientklagenævn.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

Efter forslaget til folketingsbeslutning skulle Folketinget opfordre regeringen til i indeværende folketingsår at fremsætte lovforslag om regler for patienters adgang til at fremføre klager over den faglige virksomhed, der udøves af personer i det offentlige sundhedsvæsen, gennem oprettelsen af lokale og et centralt patientklagenævn. Der var i beslutningsforslaget angivet en række retningslinjer for, hvorledes et sådant lovforslag skulle udformes.

Det fremgik af beslutningsforslaget og af bemærkningerne til dette, at hovedsigtet med forslaget var at sikre patienter den højeste grad af retssikkerhed og at give befolkningen tillid til klagesystemet.

Ved 1. behandling var såvel indenrigsministeren som en række af ordførerne afvisende over for beslutningsforslaget, idet de henviste til det af indenrigsministeren fremsatte forslag til lov om sundhedsvæsenets centralstyrelse m.v., se L 58, hvori også indgik forslag om oprettelse af et patientklagenævn.

Kommunaludvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Svend Taanquist (S), Tove Lindbo Larsen (S), Karen Højte Jensen (KF), Ole Pagels (V), Jette Westh (SF), Bente Juncker (CD) og Kristen Poulsgaard (FP)