Luk

Luk
Luk

Luk

B 69 Forslag til folketingsbeslutning om detentionsanbringelser.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Folketingsbeslutningen havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til at styrke de sociale og sundhedsmæssige foranstaltninger i forbindelse med detentionsanbringelser.

Regeringen opfordres således til så vidt muligt inden den 1. oktober 1987 at iværksætte en ordning, hvorefter de spirituspåvirkede pesoner, som anbringes i politiets detentioner, som den altovervejende hovedregel lægeundersøges.«

Folketingsbeslutningen afveg på flere punkter fra det oprindelig fremsatte forslag, idet der af udvalget blev stillet et ændringsforslag, som blev tiltrådt af justitsministeren og senere vedtaget ved 2. (sidste) behandling. Af bemærkningerne til ændringsforslaget fremgår bl.a., at den ordning, som forelå i det oprindelige beslutningsforslag, indebar, at de spirituspåvirkede personer, der anbringes i politiets detentioner, som altovervejende hovedregel vil blive lægeundersøgt. I det vedtagne beslutningsforslag blev der åbnet mulighed for, at lægeundersøgelse rent undtagelsesvis kan undlades.

Beslutningsforslaget vedtaget med 110 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, KRF og VS) mod 3 (FP).
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Helge Adam Møller (KF), Birthe Rønn Hornbech (V), Jørgen Lenger (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Birgith Mogensen (CD) og Kristen Poulsgaard (FP)