Luk

Luk
Luk

Luk

B 78 Forslag til folketingsbeslutning om den miljømæssige behandling af kemisk fabrikation m.v.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til miljø- og planlægningsudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen i folketingssamlingen 1986-87 at skaffe lovhjemmel til, at de i bilaget nævnte virksomheder i henseende til miljøtilsyn og miljøgodkendelse underlægges miljøministerens myndighed, jf. de i miljøbeskyttelseslovens § 69 a og § 69 c nævnte principper.«

Udvalget afgav beretning over forslaget. Af denne beretning fremgik, at udvalget har kunnet tilslutte sig miljøministerens synspunkter om, at godkendelse og tilsyn med de nævnte virksomheder fastholdes decentralt hos folkevalgte råd, men at det forudsættes, at amtskommunerne prioriterer de nødvendige ressourcer til disse opgaver. Ministeren har endvidere tilkendegivet, at han vil følge godkendelses- og tilsynsarbejdet i amtskommunerne, bl. a. ved hjælp af de årlige tilsynsrapporter, således at det efter 3 år kan vurderes, hvorledes opgaverne med de pågældende virksomheder er blevet løst.
Partiernes ordførere
Ole Løvig Simonsen (S), Mogens Camre (S), Viggo Fischer (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Leif Hermann (SF), Lone Dybkjær (RV) og Steen Tinning (VS)