Luk

Luk
Luk

Luk

B 91 Forslag til folketingsbeslutning om kommunal deltagelse i etablering af handelshuse.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: 2. behandlet/Forkastet
Beh sammen med B 92 og B 93.

Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende indhold:

»Folketinget pålægger regeringen at fremsætte lovforslag, der gør det muligt for primærkommuner og amtskommuner at deltage i etablering af handelshuse.«

I den fælles skriftlige fremsættelsestale for de 3 beslutningsforslag (B 91, B 92 og B 93) henviste forslagsstillerne til den industripolitiske redegørelse og forhandlingen herom, jf. forhandlingerne sp. 668 og sp. 1298, idet forslagsstillerne mente, der fortsat var mangler ved industripolitikken. Tre af disse mangler ønskede forslagsstillerne at råde bod på ved fremsættelse af de 3 nævnte beslutningsforslag.

Navnlig for så vidt angår baggrunden for nærværende beslutningsforslag anførte forslagsstillerne i bemærkningerne hertil, at amts- og primærkommunerne burde have mulighed for at deltage i etablering af handelshuse i samarbejde med virksomheder, brancheorganisationer, lokale pengeinstitutter og andre interesserede både ved at gå ind med en del af kapitalen og ved at deltage i ledelsen af det øvrige praktiske arbejde.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 56 (S, SF og VS) stemte for, 68 (KF, V, RV, CD, KrF og FP) imod.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Svend Heiselberg (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Hans Larsen-Ledet (RV), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Helge Dohrmann (FP)