Luk

Luk
Luk

Luk

L 117 Forslag til lov om ændring af lov om boligbyggeri, lov om indeksregulerede realkreditlån, lov om realkreditinstitutter, lov om byfornyelse og boligforbedring, lov om individuel boligstøtte og lov om ejerlejligheder.

(Følgelovgivning til lov om boliger for ældre og personer med handicap).

Af: Boligminister Thor Pedersen (V)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 379 af 10-06-1987
Beh sammen med L 116.

Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet behandling i boligudvalget.

Ved loven ændres boligbyggeriloven således, at ombygning af almennyttige boliger til ældreboliger ikke kræver boligministerens samtykke, og at byggeri, der ombygges eller opføres med støtte som ældreboliger, er omfattet af reglerne om beboerdemokrati og om byggeskadefonden.

Ændringerne i realkreditloven og indekslåneloven er konsekvenser af ændringer i den øvrige lovgivning og den samtidig vedtagne lov om boliger til ældre og personer med handicap (ældreboligloven, se L 116).

Ændringen i lov om byfornyelse og boligforbedring (byfornyelsesloven) skal ligeledes ses i lyset af og som supplement til ældreboligloven.

Ved ændringen i lov om individuel boligstøtte ophæves begrebet »kommunale pensionistboliger«, og kommunerne får mulighed for at yde lån til beboerindskud til ældreboliger.

Endelig ændres ejerlejlighedsloven således, at der ved etablering af ældreboliger kan ske opdeling af en bygning således, at ældreboligerne udgør en ejerlejlighed.

Lovforslaget skulle ifølge bemærkningerne ses som en konsekvens af og som et supplement til forslaget om boliger til ældre og personer med handicap, se L 116.

Lovforslaget vedtaget med 107 stemmer (S, KF, V, RV, CD, KRF og FP) mod 20 (SF og VS).
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Agnete Laustsen (KF), Jens Peter Jensen (V), Ruth Olsen (SF), Jørgen Estrup (RV), Birgith Mogensen (CD), Arne Bjerregaard (KrF), Kristen Poulsgaard (FP) og Keld Albrechtsen (VS)