Luk

Luk
Luk

Luk

L 122 Forslag til lov om hjortehold.

Af: Landbrugsminister Britta Schall Holberg (V)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 244 af 22-04-1987
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalgetudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet behandling i landbrugs- og fiskeriudvalget.

Med loven fastsættes rammer for hold af hjortedyr med henblik erhvervsmæssig kødproduktion eller salg af levende avlsdyr. Således indføres begrebet »registreret hjortefarm«, hvorefter en indhegning med hjortedyr skal anmeldes til registrering og vil kunne opnå registrering som hjortefarm, hvis en række nærmere betingelser, bl.a. at dyrene er forsvarligt indhegnet, og at hjortedyrene udelukkende holdes med henblik på erhvervsmæssig kødproduktion eller salg af avlsdyr, er opfyldt. Endvidere bestemmes det, at der i indhegninger med hjortedyr kun må indsættes og holdes krondyr og dådyr, men at landbrugsministeren dog i særlige tilfælde kan dispensere herfra. Med loven får hjortedyr desuden status af husdyr.

Om baggrunden for lovforslaget oplyste landbrugsministeren i sin fremsættelsestale bl.a., at interessen for produktion af hjortekød som alternativ til bl.a. oksekød har været stigende i de seneste år, at der fra hjorteavlernes side har været tilkendegivet et stærkt ønske om, at erhvervsmæssigt hold af hjortedyr anerkendes som husdyrhold på lige fod med hold af kvæg, svin og får, samt at lovforslaget tilsigter at gennemføre denne ligestilling.

Lovforslaget vedtaget med 68 stemmer (KF, V, RV, CD, KRF og FP) mod 57 (S, SF og VS).
Partiernes ordførere
Henning Nielsen (S), Jens Peter Rønholt (KF), Peder Sønderby (V), Inger Harms (SF), Ole Vig Jensen (RV), Addi Andersen (CD), Ove Jensen (FP) og Keld Albrechtsen (VS)