Luk

Luk
Luk

Luk

L 134 Forslag til lov om adgang til præstestillinger i folkekirken.

Af: Kirkeminister Mette Madsen (V)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 274 af 13-05-1987
Efter 1. behandling henvist til Uddannelsesudvalget.

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Lovforslaget indebar en forbedring af stipendiesatserne og for de videregående uddannelser indførelse af et nyt støttesystem, baseret på et klippekort. Til de videregående kandidatuddannelser, der er normeret til mere end 4 år, skulle endvidere ydes et slutstipendium i forbindelse med afslutningen af uddannelsen.

Efter lovforslaget ville statsgaranterede studielån tidligst kunne ydes, når de første 24 stipendiemåneder var brugt. Staten skulle efter forslaget kun garantere for lån på i alt 100.000 kr. I studietiden skulle staten yde tilskud til nedbringelse af renterne af disse lån.

De 18-19-årige i videregående uddannelser skulle have mulighed for at få halvt frikort til de offentlige transportmidler over lange afstande.

Lovforslaget var 2. etape af SU-reformen, vedrørende 1. etape se Folketingsårbog 1985-86, side 257. Forslaget kom til 3. behandling umiddelbart før 2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om reform af Statens Uddannelsesstøtte (B 52), der blev vedtaget.

Lovforslaget forkastet, idet 58 (KF, V, CD, KRF og FP) stemte for, 66 (S, SF, RV og VS) imod.
Partiernes ordførere
Tove Lindbo Larsen (S), Alice Holst Brask (KF), Birthe Rønn Hornbech (V), Hanne Thanning Jacobsen (SF), Ole Vig Jensen (RV), Addi Andersen (CD), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kristen Poulsgaard (FP)