Luk

Luk
Luk

Luk

L 161 Forslag til lov om et forebyggelsesråd og et tobaksskaderåd.

Af: Indenrigsminister Knud Enggaard (V)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 398 af 10-06-1987
Titel ændret 26/5 87 fra: Forslag til lov om forebyggelsesråd.

Efter 1. behandling henvist til Kommunaludvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet beh i Kommunaludvalget.

Ved loven revideres den gældende lov om forebyggelsesrådet, således at rådets hidtidige indsats bibeholdes og styrkes. Endvidere indebærer loven nedsættelse af et uafhængigt, sagkyndigt tobaksskaderåd, som har til opgave at styrke indsatsen for begrænsning af tobaksrygningens gener og helbredsskadelige virkninger for såvel aktive som passive rygere.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at tidspunktet for revisionen af lov om et forebyggelsesråd ved lov nr. 158 af 11. april 1984 om ændring af lov om et forebyggelsesråd blev udskudt til folketingsåret 1986-87 (se Folketingsårbog 1983-84, 2. samling, side 223 f.).

Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem vedtagelse af en række ændringsforslag stillet dels af et flertal (S, SF og RV) om oprettelse af et tobaksskaderåd, dels af indenrigsministeren som konsekvens af flertallets ændringsforslag og som konsekvens af forkastelsen af forslag til lov om sikring af røgfri miljøer og mærkning af tobaksvarer m.v., se L 162.

Lovforslaget vedtaget med 172 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, KRF, VS og Steenholdt (Grønl.) mod 2 (FP).
Partiernes ordførere
Tove Lindbo Larsen (S), Karen Højte Jensen (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Birthe Hansen (SF), Dagmar Kirstine Mørk Jensen (RV), Bente Juncker (CD), Jens Kristian Steffensen (KrF), Helge Dohrmann (FP) og Steen Tinning (VS)