Luk

Luk
Luk

Luk

L 188 Forslag til lov om husdyrsygdomme.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Formålet med lovforslaget er gennem en række bemyndigelser til landbrugsministeren at ajourføre, modernisere og forenkle husdyrsygdomslovgivningen, i første række lov nr. 156 af 14. april 1920 om smitsomme sygdomme hos husdyrene.

Om baggrunden for fremsættelsen af forslaget oplyste ordføreren for forslagsstillerne i fremsættelsestalen bl.a. følgende:

»Samfundet har flere gange på anmodning fra landsbrugserhvervet bevilget store millionbeløb til bekæmpelse og udryddelse af flere sygdomme.

På den baggrund må det forventes, at landbrugserhvervet er enigt i, at det er naturligt, at Folketinget ønsker en ny og bedre lovgivning, der kan sikre den bedst mulige effekt af de offentlige midler, der anvendes til forebyggelse og bekæmpelse af husdyrsygdomme.

Da landbrugsministeren har meddelt, at ministeren ikke ønsker at fremsætte det af ministeriet udarbejdede forslag i Folketinget, fremsætter Socialdemokratiet hermed forslaget. Forslagsstillerne har - bortset fra nogle redaktionelle ændringer - bevidst valgt at fremsætte lovforslaget med dets bemærkninger i den form, som Landbrugsministeriet har givet det, idet forslagsstillerne opfatter forslaget som et godt udgangspunkt for forhandlinger.«

Landbrugs- og fiskeriudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Bjørn Rømer Westh (S), Henning Grove (KF), Povl Brøndsted (V), Inger Harms (SF), Hans Larsen-Ledet (RV), Addi Andersen (CD), Jens Kristian Steffensen (KrF) og Hans Damgaard Nielsen (FP)