Luk

Luk
Luk

Luk

L 205 Forslag til lov om ændring af lov om skattemæssig behandling af gevinst og tab på fordringer og gæld (kursgevinstloven).

(Beskatning ved fraflytning m.v.).

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel (KF)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 307 af 25-05-1987
Beh sammen med L 207, L 208, L 202, L 203, L 204 og L 206.

Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Formålet med loven er at sikre, at der sker beskatning af kursgevinster og tab på fordringer eller gæld, som er opnået, men ikke realiseret (afstået eller indfriet, herunder udtrukket), inden skattepligten m.v. til Danmark ophører.

I loven sidestilles ophør af skattepligt i forbindelse med fraflytning samt flytning af skattemæssigt hjemsted med realisation. For at forhindre en omgåelse af reglerne i loven bestemmes det tillige, at overdragelse af aktiver til en ægtefælle, der er hjemmehørende i udlandet, også omfattes af loven.

Loven gælder kun i de tilfælde, hvor afståelse eller indfrielse ville have udløst beskatning, hvis der på realisationstidspunktet forelå skattepligt her til landet. Loven gælder derfor ikke personer, der alene har fordringer, der har opfyldt mindsterentekravet til den pålydende rente.

Loven er et led i den samlede indsats imod skatteflugt, som blev aftalt som en del af skattereformen.

Der henvises i øvrigt til omtalen af L 207.

Lovforslaget vedtaget med 113 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, KRF og VS) mod 3 (FP).
Partiernes ordførere
Mogens Lykketoft (S), Hagen Hagensen (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Jens Thoft (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Helge Dohrmann (FP) og Keld Albrechtsen (VS)