Luk

Luk
Luk

Luk

L 64 Forslag til lov om støtte til miljøforbedrende investeringer i mindre landbrug m.v.

Af: Miljøminister Christian Christensen (KrF)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 16 af 14-01-1987
Efter 1. behandling henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget.

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Loven indeholder bestemmelser om støtte til investeringer i gødningsopbevaringsanlæg. Støtte gives, uanset om man vælger at udbedre eksisterende anlæg eller ønsker at overgå til en anden opbevaringsform.

Støttebeløbet udgør mellem 25 og 45 pct. af den støtteberettigede investering, afhængigt af dels antallet af husdyrenheder på den pågældende ejendom, dels af, hvor stort et anlæg der ønskes opført.

Loven bygger på, at de miljøforbedrende investeringer i videst muligt omfang skal søges støttet af ordningen i forbedringsloven suppleret af muligheden for statsafskrivning. Loven indeholder endelig bestemmelser om, at samtlige ansøgninger skal undergives en kommunal forhåndsvurdering med henblik på at sikre, at de krav, der er forudsat i NPO-handlingsplanen, bliver opfyldt.

Loven svarer i hovedtræk til et i folketingsåret 1985-86 fremsat forslag, som imidlertid blev stillet i bero med henblik på udarbejdelse af en finansieringsplan for hele støtteperioden, se Folketingsårbog 1985-86, side 294.

Loven skal ses i sammenhæng med lov om ændring af lov om skattemæssige afskrivninger. (Miljøforbedrende investeringer i mindre landbrug), som blev fremsat af ministeren for skatter og afgifter, se L 109.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 78 stemmer (KF, V, RV, CD, KRF og FP); 67 (S, SF og VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Niels Ahlmann-Ohlsen (KF), Steen Gade (SF), Lone Dybkjær (RV), Addi Andersen (CD), Jens Kristian Steffensen (KrF), Ove Jensen (FP) og Jesper Kinch-Jensen (VS)