Luk

Luk
Luk

Luk

B 128 Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af kontrol med virksomhedsovertagelser m.v. (fusionskontrol).

Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget.

Beslutningsforslaget indeholdt en opfordring til regeringen om inden 1. maj 1988 at fremsætte lovforslag om fusionskontrol med virksomhedsovertagelser efter bl.a. følgende retningslinjer:

- lovforslaget skulle omfatte alle såvel juridiske som økonomiske fusioner, og fusionerne skulle være anmeldelsespligtige over for Industriministeriet, og

- Industriministeriet skulle have mulighed for at påvirke fusionsvilkårene i særlig grad i forholdet mellem danske og udenlandske virksomheder, herunder nedlægge forbud og udstede påbud.

Som begrundelse for fremsættelsen af beslutningsforslaget oplystes i bemærkningerne bl.a., at en lang række vesteuropæiske lande i delvis modsætning til Danmark havde offentligt indseende og kontrol med virksomhedsfunktioner, og at det var afgørende for dansk industris og dansk økonomis selvstændighed, at samfundsmæssige interesser havde mulighed for øve indflydelse på udviklingen i virksomhedsfusioner.

Erhvervsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Bjørn Rømer Westh (S), Flemming Hansen (KF), Jørn Jespersen (SF), Svend Heiselberg (V), Hans Larsen-Ledet (RV), Niels Bollmann (CD), Mogens Glistrup (FP), Jørgen Tved (FK) og Inger Stilling Pedersen (KrF)