Luk

Luk
Luk

Luk

B 46 Forslag til folketingsbeslutning om offentliggørelse af beredskabsplan i forbindelse med Kemisk Værk Køge A/S' produktion af phenmedipham.

Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget.

Beslutningsforslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen at sikre offentliggørelse af den samlede beredskabsplan, som er udarbejdet i forbindelse med Miljøankenævnets tilladelse til Kemisk Værk Køge A/S til produktion af det farlige bekæmpelsesmiddel phenmedipham, som er et giftstof, der er tæt beslægtet med den gift, der forårsagede den store katastrofe i Bopal i Indien, hvor ca. 2.500 mennesker omkom.«

Under 1. behandling afvistes forslaget af ordførerne for KF, V, RV, CD, FP og KRF. Ordføreren for RV forslog, at politimesteren i Køge afholdt et møde med beboerne i Køge for at informere om de dele af beredskabsplanen, der efter offentlighedsloven er offentligt tilgængelige. Justitsministeren gav tilsagn om, at et sådant møde ville blive afholdt.

Retsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Poul Erik Korneliusen (S), Helge Adam Møller (KF), Leif Hermann (SF), Jørgen Winther (V), Marianne Jelved (RV), Poul Emmert Andersen (CD), Kristen Poulsgaard (FP), Jørgen Tved (FK) og Kristian R. Kristensen (KrF)