Luk

Luk
Luk

Luk

B 74 Forslag til folketingsbeslutning om bindende forhåndsbesked for anpartsprojekter.

Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Skatte- og Afgiftsudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Det pålægges regeringen at fremsætte lovforslag senest den 16. februar 1988 med følgende indhold:

1. Anpartsprojekter, hvor anparterne udbydes til salg gennem annoncering eller på anden måde tilbydes en bredere kreds af købere, skal være forhåndsgodkendt af skattemyndighederne. Alene anpartsprojekter, som har opnået skattemæssig godkendelse af Ligningsrådet efter reglerne om bindende forhåndsbesked, kan udbydes offentligt til salg.

2. Der fastlægges retningslinjer for størrelsen af de tillæg til en anskaffelsespris for et afskrivningsberettiget aktiv, som kan tillægges skattemæssig virkning, såfremt det afskrivningsberettigede aktiv udbydes til salg på anpartsbasis.

3. Loven skal for så vidt angår nr. 1 have virkning for anpartsprojekter, der udbydes offentligt efter lovens vedtagelse, og for så vidt angår nr. 2 skal loven have virkning fra lovforslagets fremsættelsesdato.«

Som begrundelse for at kræve en skattemæssig forhåndsgodkendelse af masseanpartsprojekterne anførtes det i bemærkningerne til beslutningsforslaget bl.a., at det er en næsten uoverkommelig opgave for skattemyndighederne at gennemføre en efterfølgende kontrol, og at de personer, som er interesserede i at købe anparter, ingen reel mulighed har for at gennemskue, om skattereglerne er overholdt.

Beslutningsforslaget nåede ikke at blive færdigbehandlet i Skatte- og Afgiftsudvalget, forinden folketingsvalget blev udskrevet.
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Pia Gjellerup (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Jens Thoft (SF), Jens Skrumsager Skau (V), Aase Olesen (RV), Poul Emmert Andersen (CD), Mogens Glistrup (FP), Preben Møller Hansen (FK) og Knud Glønborg (KrF)