Luk

Luk
Luk

Luk

B 92 Forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af et forsøgsråd vedrørende selvforvaltning og demokrati i folkeskolen, gymnasieskolen m.v., på tekniske skoler og handelsskoler samt institutioner, der varetager kortere videregående uddannelser.

Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Beh sammen med B 88 - B 91.

Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til inden udgangen af 1988 at fremsætte lovforslag, der indebærer oprettelse af et forsøgsråd vedrørende selvforvaltning og demokrati.

1. Forsøgsrådets formål er:

a. at opmuntre til forsøg gennem vejledning m.v.,

b. at indstille forsøg til godkendelse eller eventuelt godkende forsøg,

c. at fordele begrænsede økonomiske midler, hvor det skønnes rimeligt, og d. at evaluere de afholdte forsøg med henblik på, at der skal kunne udarbejdes konkrete lovforslag om selvforvaltning og demokrati inden for uddannelsessektoren.

2. Forsøgsrådet skal fungere som overordnet organ for de forsøgsordninger, som foreslås etableret i henhold til de med dette beslutningsforslag samtidig fremsatte fire beslutningsforslag om selvforvaltning og demokrati i folkeskolen, gymnasieskoler m.v., på tekniske skoler og handelsskoler samt institutioner, der varetager kortere videregående uddannelser (Beslutningsforslag nr. B 88, B 89, B 91 og B 92).

3. Forsøgsrådet skal sammensættes sådan, at de forskellige implicerede parter - lærerorganisationer, organisationer for øvrige ansatte, elevorganisationer, Studerendes Råd, Amtsrådsforeningen, Kommunernes Landsforening, de berørte direktorater m.fl. er repræsenteret.«

Beslutningsforslaget blev fremsat sammen med ovennævnte 4 beslutningsforslag, se nærmeste foranstående sager.

Uddannelsesudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Helle Degn (S), Knud Erik Kirkegaard (KF), Aage Frandsen (SF), Britta Schall Holberg (V), Ole Vig Jensen (RV), Kristen Poulsgaard (FP), Henrik Michael Berlau (FK) og Merethe Due Jensen (KrF)