Luk

Luk
Luk

Luk

F 31 Kan statsministeren på baggrund af en tilsyneladende handlingslammet regering over for Folketinget sandsynliggøre, at regeringen evner at fortsætte?

Til: Statsminister Poul Schlüter (KF)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Foretaget
Andre medlemmer, der deltog i debatten: Gert Petersen (SF) og Berlau (FK).

Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag om motiverede dagsordener:

D 50. Af Preben Møller Hansen (FK).

Fremsat ............. FF 7351
Taget tilbage ............. FF 7383

D 51. Af Jes Lunde (SF).

Fremsat ............. FF 7359
Forkastet ................ FF7385

Fuld tekst:

D 50. Af Preben Møller Hansen (FK).

»Folketinget konstaterer,

- at regeringen på områder som sikkerhedspolitik, miljøpolitik, udenrigspolitik og socialpolitik har et konstateret flertal imod sig,

- endvidere at regeringen tilsyneladende ikke er i stand til at få flertal for sine forslag til militærudgifter, retspolitik, EF-politik, uddannelsespolitik og kulturpolitik,

- samt at regeringen internt ikke kan blive enig om, hvilken politik der skal føres inden for områder som rentefradragsregler, ulandsbistand, flygtningepolitik og arbejdsmarkedspolitik.

Samtidig har partier som Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Fælles Kurs, Socialistisk Folkeparti og Fremskridtspartiet (i alt 105 mandater) over for offentligheden tilkendegivet, at de ønsker en ny regering.

På denne baggrund, og da Danmark har brug for en regering, der med et parlamentarisk grundlag er i stand til at regere, opfordrer Folketinget regeringen til at træde tilbage.

Tinget går herefter over til næste sag på dagsordenen.« I

D 51. Af Jes Lunde (SF).

»Idet Folketinget konstaterer, at regeringen ikke magter at få løst de vigtigste samfundsmæssige problemer - massearbejdsløsheden og den dramatiske vækst i udlandsgælden - udtrykker Folketinget sin mistillid til regeringen.

Folketinget går herefter over til næste sag på dagsordenen.«

Afstemning:

D 51 forkastet, idet 23 (SF og FK) stemte for, 62 (KF, V, RV, CD, FP og KRF) imod; 39 (S) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Kaj Poulsen (S), Viggo Fischer (KF), Jes Lunde (SF), Ivar Hansen (V), Marianne Jelved (RV), Arne Melchior (CD), Pia Kjærsgaard (FP), Preben Møller Hansen (FK), Jørgen Tved (FK) og Knud Glønborg (KrF)