Luk

Luk
Luk

Luk

F 35 Hvad vil regeringen foretage for at være med til at standse den blodige israelske undertrykkelse af befolkningen på Vestbredden og i Gaza og få den årelange besættelse af områderne bragt til ophør?

Til: Udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Foretaget
Andre medlemmer, der deltog i debatten: Lasse Budtz (S) og Graversen (S).

Ministre: Udenrigsministeren (Ellemann-Jensen).

Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag om motiverede dagsordener:

D 61. Af Anker Jørgensen (S), Per Stig Møller (KF), Pelle Voigt (SF), Bjørn Elmquist (V), Lone Dybkjær (RV), Arne Melchior (CD), Glønborg (KRF) og Jørgen Tved (FK).

Fremsat ................. FF 8160
Vedtaget ................ FF 8191

Fuld tekst:

D 61. Af Anker Jørgensen (S), Per Stig Møller (KF), Pelle Voigt (SF), Bjørn Elmquist (V), Lone Dybkjær (RV), Arne Melchior (CD), Glønborg (KRF) og Jørgen Tved (FK).

»Folketinget tager afstand fra den israelske okkupationspolitik i de besatte områder på Vestbredden og i Gaza - og enhver form for voldshandlinger på begge sider - og opfordrer regeringen til, om muligt i samarbejde med de nordiske lande, at arbejde for indkaldelse af en international fredskonference i FN-regi med deltagelse af samtlige konfliktens parter samt de fem permanente medlemmer af Sikkerhedsrådet.

Der må skabes en fredsordning på basis af Sikkerhedsrådets resolutioner 242 og 338.

Den israelske besættelse af Vestbredden og Gaza må bringes til ophør.

Det palæstinensiske folks ret til selvbestemmelse og til selv at afgøre, hvem der skal repræsentere palæstinenserne ved fredsforhandlingerne, må respekteres.

Israels eksistens med internationalt garanterede grænser skal sikres.

Tinget går herefter over til næste sag på dagsordenen.«

Afstemning:

D 61 vedtaget med 108 stemmer (S, KF, SF, V, RV, CD, KRF og FK) mod 6 (FP).
Partiernes ordførere
Anker Jørgensen (S), Per Stig Møller (KF), Pelle Voigt (SF), Bjørn Elmquist (V), Lone Dybkjær (RV), Arne Melchior (CD), Annette Just (FP), Jørgen Tved (FK) og Knud Glønborg (KrF)