Luk

Luk
Luk

Luk

F 8 Hvilke initiativer agter regeringen at tage for yderligere at nedbringe luftforureningen, således at regeringen lever op til Nordisk Råds rekommandation af 26. februar 1987?

Til: Miljøminister Christian Christensen (KrF)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Foretaget
Andre medlemmer, der deltog i debatten: Ahlmann-Ohlsen (KF) og Dagmar Mørk Jensen (RV).

Ministre: Miljøministeren (Chr. Christensen).

Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag om motiverede dagsordener:

D 8. Af Dorte Bennedsen (S) og Leif Hermann (SF).

Fremsat .............. FF 1331
Bortfaldet .............. FF 1367

D 9. Af Marianne Jelved (RV).

Fremsat .............. FF 1343
Vedtaget ................ FF 1367

D 10. Af Behnke (FP).

Fremsat .............. FF 1350
Bortfaldet .............. FF 1367

Fuld tekst:

D 8. Af Dorte Bennedsen (S) og Leif Hermann (SF).

»Folketinget pålægger miljøministeren senest den 1. april 1988 at fremkomme med en handlingsplan til opfyldelse af Nordisk Råds rekommandation af 26. februar 1987 vedrørende luftforurening. Planen skal omfatte: konkrete målsætninger for begrænsning af luftforurening, konkrete initiativer til opfyldelse af målsætningerne, herunder til begrænsning af NOx fra mobile kilder, industri og landbrug, og en revurdering af SO2-målsætningen med henblik på skærpelse.

Folketinget går herefter over til næste sag på dagsordenen.«

D 9. Af Marianne Jelved (RV).

»Idet Folketinget opfordrer regeringen til at fremlægge en handlingsplan senest den 1. april 1988, der følger Nordisk Råds rekommandation af 26. februar 1987 op, og som gør det muligt at prioritere samfundsindsatsen mod luftforureningen og at søge arbejdet i Nordisk Ministerråd mod luftforureningen fremmet med henblik på en øget international indsats,

går Tinget herefter over til næste sag på dagsordenen.«

D 10. Af Behnke (FP).

»Folketinget opfordrer regeringen til at øge presset over for vore forurenende nabolande om at fremme en effektiv løsning af luftforureningsproblemerne. Bekæmpelsen af luftforureningen i Danmark skal tilrettelægges således, at danske virksomheder ikke stilles ringere end virksomheder i de lande, vi konkurrerer med. Folketinget opfordrer derfor regeringen til at revidere planerne for luftforureningsbekæmpelse, så dansk produktion ikke belastes unødigt og forbrugerne sikres billigere varme og elforsyning.

Tinget går herefter over til næste sag på dagsordenen.«

Afstemning:

D 9 vedtaget med 54 stemmer (KF, V, RV, CD og KRF) mod 13 (FP og FK); 53 (S og SF) stemte hverken for eller imod.

D 8 og D 10 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Pernille Sams (KF), Leif Hermann (SF), Peder Sønderby (V), Marianne Jelved (RV), Yvonne Herløv Andersen (CD), Kim Behnke (FP), Jørgen Tved (FK) og Inger Stilling Pedersen (KrF)