Luk

Luk
Luk

Luk

L 129 Forslag til lov om støtte til investeringer i forbindelse med rensning af spildevand fra industrivirksomheder og dambrug.

(Vandmiljøplanen).

Af: Miljøminister Christian Christensen (KrF)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget.

Lovforslaget indeholdt bestemmelser om støtte til udgifter til nødvendige anlægsinvesteringer til rensning af spildevand fra industrivirksomheder og dambrug i forbindelse med gennemførelsen af de skærpede krav til spildevandsrensning, som blev fastlagt i vandmiljøplanen.

I regeringens handlingsplan forudsattes, at de virksomheder, der har selvstændig udledning af spildevand, og som skal opfylde skærpede rensningskrav i forbindelse med vandmiljøplanen, var støtteberettigede. Det skønnedes, at der vil blive tale om investeringer på omkring 1 mia. kr. Beløbet indbefattede ikke investeringer i landbrugets forædlingsvirksomheder, men medtog investeringer på 25 mio. kr., som dambrugene skønnedes at skulle foretage til opfyldelse af handlingsplanen.

Virksomheder, der er tilsluttet kommunale rensningsanlæg, ligestilledes hermed, hvis de får stillet skærpede krav om forrensning som følge af skærpede krav til de kommunale anlæg i forbindelse med vandmiljøplanen. Ligeledes ville der kunne opnås støtte til virksomheder, der i forbindelse med opfyldelsen af vandmiljøplanens krav blev pålagt krav om forrensning for andre stoffer end fosfor og kvælstof.

Lovforslaget var et led i opfølgning af den vandmiljøhandlingsplan, som miljø- og planlægningsudvalget vedtog med afgivelse af en beretning den 30. april 1987, og regeringens handlingsplan mod forurening af det danske vandmiljø med næringssalte af 31. januar 1987.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med det forslag til lov om ændring af afskrivningsloven L 131, som ministeren for skatter og afgifter fremsatte samtidig med dette lovforslag, se denne sag.

Se endvidere L 62 om betalingsregler for spildevandsanlæg, som ligeledes indgår i opfølgningen af vandmiljøplanen.

Miljø- og Planlægningsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Jan Trøjborg (S), Niels Ahlmann-Ohlsen (KF), Steen Gade (SF), Peder Sønderby (V), Marianne Jelved (RV), Poul Emmert Andersen (CD), Kirsten Madsen (FP), Jørgen Tved (FK) og Knud Glønborg (KrF)