Luk

Luk
Luk

Luk

L 132 Forslag til lov om husdyrsygdomme.

Af: Landbrugsminister Laurits Tørnæs (V)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget.

Lovforslaget lagde forøget vægt på forebygelse og søgte via bemyndigelse til landbrugsministeren at skabe en generel ramme for forebyggelse og bekæmpelse af husdyrsygdomme. Det omfattede tillige bestemmelser vedrørende betaling af udgifter ved sygdomsbekæmpelse og forebyggelse samt om erstatning ved nedslagning.

Som noget nyt indeholdt forslaget endvidere en tredeling af husdyrsygdomme efter deres betydning i samfunds- og eksportmæssig henseende. Tredelingen tænktes anvendt som referenceramme ved fastsættelse af regler om bekæmpelsesforanstaltninger og det offentliges dækning af udgifter til disse foranstaltninger.

Om baggrunden for fremsættelsen af lovforslaget oplyste landbrugsministeren i sin fremsættelsestale, at det tilsigtede en forenkling, modernisering og ajourføring af lovgivningen på husdyrsygdomsområdet, og at det tillige skulle sikre opretholdelsen af en høj sundhedsstandard og en effektiv bekæmpelse af husdyrsygdomme.

Se tillige Årbog og Registre 1986-87, p. 162, hvor et tilsvarende lovforslag, fremsat af Socialdemokratiet, er omtalt.

Lovforslaget nåede ikke at komme til 2. behandling inden udskrivelse af valg til Folketinget.
Partiernes ordførere
Bjørn Rømer Westh (S), Henning Grove (KF), Inger Harms (SF), Henrik Toft (V), Hans Larsen-Ledet (RV), Poul Emmert Andersen (CD), Annette Just (FP), Ib Skytte Jakobsen (FK) og Knud Glønborg (KrF)