Luk

Luk
Luk

Luk

L 46 Forslag til lov for Færøerne om rettens pleje, om ændring af lov om retsafgifter, om ændring af lov om børns retsstilling og om ikraftttrædelse af lov om ydelse af juridisk bistand samt om inkasso- og detektivvirksomhed m.v.

Af: Justitsminister Erik Ninn-Hansen (KF)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 92 af 23-02-1988
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven afløser den gældende retsplejelov for Færøerne, der er fra 1979, og tilsigter således en revision og modernisering af retsplejeloven for Færøerne. Loven sætter en række ændringer i den danske retsplejelov, der er gennemført 1973-1984, i kraft for Færøerne med de afvigelser, som de særlige færøske forhold tilsiger. Blandt disse ændringer kan nævnes den omfattende civilprocesreform fra 1979, gennemførelse af de danske strafferetsplejebestemmelser om anholdelse, varetægtsfængsling og isolation, indførelse af reglerne om beskikkelse af en advokat for forurettede i voldtægtssager og indførelse af lokalnævnsordningen.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 126 stemmer (S, KF, SF, V, RV, CD, FP, KRF, FK og Steenholdt (Grønl.)).
Partiernes ordførere
Jakob Lindenskov (S), Jesper Fabricius (KF), Leif Hermann (SF), Elsebeth Kock-Petersen (V), Kirsten Damgaard Lee (RV), Birgith Mogensen (CD), Pia Kjærsgaard (FP), Kristian R. Kristensen (KrF) og Óli Breckmann (UFG)