Luk

Luk
Luk

Luk

L 4 Forslag til lov om ændring af lov om skibes besætning.

Af: Industriminister Nils Wilhjelm (KF)
Samling: 1987-88 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 407 af 01-06-1988
Beh sammen med L 3 og L 5-L 8.

Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven ophæves de vejledende bemandingsskalaer. Ved loven bliver de danske sønæringsbeviser endvidere tillagt rettigheder i overensstemmelse med den internationale konvention om uddannelse af søfarende, om sønæring og om vagthold (STCW-konventionen), hvilket bl.a. indebærer, at visse skibsofficerer får tillagt yderligere rettigheder .

Efter loven bortfalder endvidere kravet om danske beviser for skibsofficerer og skibskokke for personer ansat i skibe i Dansk Internationalt Skibsregister.

Lovforslaget blev behandlet sammen med L 3 og L 5 - L 8. Om baggrunden for lovpakken henvises til omtalen heraf under L 3. Specielt om baggrunden var der i bemærkningerne til det bl.a. anført følgende:

»Nærværende lovforslag fremsættes med henblik på:

1. at skabe mulighed for, at den i det samtidigt hermed fremsatte forslag til lov om uddannelse af maskinmestre omhandlede person, der har bestået 1. årsprøve til maskinmesteeksamen (jf. L 7) kan gøre tjeneste som maskinofficer i skibe med fremdrivningsmaskineri under 3000 kW, jf. det samtidigt hermed fremsatte forslag til lov om ændring af sønæringsloven, (L 5)

2. at tilvejebringe bedre muligheder for på et sikkerhedsmæssigt forsvarligt grundlag og under hensyn til internationalt gældende konventioner at tilpasse danske skibes besætning, såvel kvantitativt som kvalitativt, til den udvikling, der finder sted inden for skibsfartserhvervet, og til forholdene i de lande, som dansk skibsfart konkurrerer med,

3. at skabe mulighed for, at loven kan finde anvendelse på skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister samt

4. at foretage sådanne ændringer, som erfaringerne ved lovens administration og lovens virke har vist ønskelige.«

Erhvervsudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget inden samlingens slutning.

Lovforslaget vedtaget med 70 stemmer (KF, V, FP, RV, CD og KRF) mod 53 (S og SF).
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Flemming Hansen (KF), Tommy Dinesen (SF), Jens Skrumsager Skau (V), Pia Dahl (FP), Hans Larsen-Ledet (RV), Jette Pors (CD) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)