Luk

Luk
Luk

Luk

L 144 Forslag til lov om administration af Det Europæiske Økonomiske Fællesskabs forordninger om indførelse af europæiske økonomiske firmagrupper.

Af: Arbejdsminister Henning Baunbæk Dyremose ()
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 137, L 138 og L 143.

Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven bemyndiges Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til at fastsætte de nærmere regler til gennemførelse af en forordning om og eventuelle senere supplerende forordninger om europæiske økonomiske firmagrupper.

Ifølge den skriftlige fremsættelse er der ved EØF-forordning nr. 2137/85 i EF-regi skabt mulighed for at stifte europæiske økonomiske firmagrupper i alle EF-lande. I fremsættelsen defineres en sådan firmagruppe som en sammenslutning af mindst to retlige enheder eller personer, der har hovedaktivitet i mindst 2 forskellige medlemsstater.

Ved forordningen indføres et juridisk instrument, der således ved et fælles retsgrundlag inden for EF kan styrke samarbejdet på tværs af landegrænserne.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 125 stemmer (S, KF, SF, V, FP, RV, CD og KRF).
Partiernes ordførere
Erling Olsen (S), Svend Andersen (S), Bjørn Rømer Westh (S), Jens Peter Rønholt (KF), Niels Anker Kofoed (V), Jens Peter Jensen (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Kim Behnke (FP), Jette Pors (CD) og Hans Larsen-Ledet (RV)