Luk

Luk
Luk

Luk

L 160 Forslag til lov om Forskningspolitisk Råd og forskningsråd.

Af: Undervisnings- og forskningsminister Bertel Haarder (V)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Udvalget angående Videnskabelig Forskning.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven skabes hjemmel for at styrke forskningen og de forskningsrådgivende organers autoritet og herigennem imødekomme det behov, der er opstået i de seneste årtier på baggrund af den betydning, forskningen har fået inden for alle områder i samfundet.

Til afløsning af Planlægningsrådet for Forskningen oprettes et mindre Forskningspolitisk Råd samt til støtte for dette råd et repræsentantskab på 20-25 medlemmer. Der bibeholdes 6 forskningsråd, dog således at Statens Lægevidenskabelige Forskningsråd for fremtiden benævnes Statens Sundhedsvidenskabelige Forskningsråd. En vigtig opgave for Forskningspolitisk Råd vil være at rådgive om den bedst mulige styring og tilrettelæggelse af den offentlige forskning som helhed og i denne forbindelse tage hensyn til nødvendigheden af samarbejdet mellem forskningsråd og sektorforskning samt at bygge bro mellem grundforskningen og den anvendte forskning.

Lovforslaget vedtaget med 102 stemmer (S, KF, SF, V, RV, CD og KRF) mod 14 (FP).
Partiernes ordførere
Frank Jensen (S), Per Stig Møller (KF), Niels Anker Kofoed (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Mogens Houmann Elvensø (FP), Elisabeth Arnold (RV), Jette Pors (CD) og Henning Lysholm (KrF)