Luk

Luk
Luk

Luk

L 189 Forslag til lov om ændring af lodsloven.

Af: Forsvarsminister Knud Enggaard (V)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Forsvarsudvalget.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven tilsigter at skabe mulighed for en ændring af lodsvæsenet, så lodsvæsenet på ny kan blive selvbærende. Det er endvidere hensigten, at lodsvæsenet i en periode skal kunne give et sådant overskud, at den gæld, som Lodsreguleringsfonden i de senere år har oparbejdet til statskassen, kan afvikles.

Endvidere skal loven sikre, at der bliver mulighed for at oppebære indtægter for ydelser, der som følge af den teknologiske udvikling træder i stedet for egentlig lodsning.

Endelig tager loven højde for den teknologiske udvikling ved at skabe mulighed for at opkræve betaling for anden sejladsvejledning end lodsning.

Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem vedtagelse af ændringsforslag stillet af udvalget med undtagelse af SF. Ved ændringsforslagene fastsættes lodspligt for handelsskibe med farlig last ved besejling af indre og ydre danske territorialfarvande. Der er endvidere i loven givet forsvarsministeren en dispensationsbeføjelse til at fritage for denne lodspligt under visse betingelser.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 116 stemmer (S, KF, SF, V, FP, RV, CD og KRF).
Partiernes ordførere
Jan Trøjborg (S), Kaj Ikast (KF), Peder Sønderby (V), Jens Thoft (SF), Anette Christine Egelund Holm (Hugo Holm) (FP), Arne Melchior (CD), Jørgen Estrup (RV) og Knud Glønborg (KrF)