Luk

Luk
Luk

Luk

L 196 Forslag til lov om ændring af lov om offentlig sygesikring.

Af: Sundhedsminister Elsebeth Kock-Petersen (V)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Sundhedsudvalget.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Optaget 10/5 89 FF 9586 af Sundhedsudvalget.

Loven indebærer en ændring af sygesikringslovens regler om tilskud til lægemidler, således at der indføres en egenbetalingsgrænse fastsat til 800 kr. om året for medicinudgifter. Medicinudgifter op til 800 kr. om året til tilskudsberettiget medicin skal patienten selv afholde uden tilskud. Til udgifter til tilskudsberettiget medicin ud over de 800 kr. ydes der tilskud med 75 eller 50 pct. Pensionister, der har medicinkort, friholdes for udgiften. Endvidere friholdes patienter, der efter bistandsloven får supplerende hjælp til medicinudgifter.

Loven indeholder desuden en bestemmelse om, at Sygesikringens Forhandlingsudvalg skal være repræsenteret i Medicintilskudsnævnet.

Lovforslaget indgik som et led i det politiske forlig om finansloven for 1989 og erstattede et af sundhedsministeren tidligere fremsat lovforslag om sygesikringslovens regler om tilskud til lægemidler. Der henvises til omtalen heraf under L 80.

Lovforslaget vedtaget med 71 stemmer (KF, V, FP, RV, CD og KRF) mod 52 (S og SF).
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Niels Ahlmann-Ohlsen (KF), Jørgen Winther (V), Birgitte Husmark (SF), Pia Kjærsgaard (FP), Lis H. Noer (CD), Kirsten Damgaard Lee (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)