Luk

Luk
Luk

Luk

B 31 Forslag til folketingsbeslutning om målsætningen for en kommende lov om sundhedsvæsenet.

Samling: 1989-90
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Beslutningsforslaget indeholdt et pålæg til regeringen om at udforme et kommende lovforslag som sundhedsvæsenet efter en målsætning svarende til WHO's sundhedspolitiske målsætning 'Sundhed for alle år 2000.'

Endvidere skulle det kommende lovforslag indeholde bestemmelser om, at sundhedsvæsenets hovedopgaver skulle være at styrke sundhedsfremmende og forebyggende foranstaltninger, at sikre et tværsektorielt samarbejde, at sikre, at sundhedsvæsenet tilrettelægges ud fra en solidarisk målsætning, at opprioritere det helhedsorienterede forebyggende og behandlende arbejde, at sikre den bedst mulige behandling, rehabilitering, pleje og omsorg, at sikre god kvalitet og effektiv ressourceudnyttelse også inden for uddannelse, forskning, planlægning og ledelse, og at sikre en forenkling af sundhedsvæsenet og sundhedslovgivningen.

Baggrunden for forslaget var, at sundhedsministeren i maj 1989 offentliggjorde et udkast til forslag til lov om det offentlige sundhedsvæsen. Efter forslagsstillernes opfattelse manglede udkastet overensstemmelse med WHO's sundhedspolitiske målsætning 'Sundhed for alle år 2000.'

Ved 1. behandling af beslutningsforslaget undlod de fleste af ordførerne at kommentere forslaget nærmere under henvisning til, at sundhedsministeren i løbet af meget kort tid ville fremsætte forslag til ny sundhedslov. Der henvises til L 118, forslag til lov om det offentlige sundhedsvæsen.

Sundhedsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Karen Højte Jensen (KF), Jørgen Winther (V), Ingerlise Koefoed (SF), Birgitte Husmark (SF), Tove Niemann (FP), Lis H. Noer (CD), Kirsten Damgaard Lee (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)