Luk

Luk
Luk

Luk

B 58 Forslag til folketingsbeslutning om lovgivning på vildtområdet.

Samling: 1989-90
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1.beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Folketingsbeslutningen har følgende ordlyd:

'Folketinget pålægger regeringen at fremsætte lovforslag i folketingsåret 1990-91 om en dyreværnsmæssigt forsvarlig lovgivning på vildtområdet efter følgende retningslinjer:

1) En revision af lov om hjortehold, der sikrer dyrenes velfærd i hjortefarmene og forebygger smittespredning til vildtbestanden og til husdyr i landbrugsbesætninger. Lovrevisionen skal sikre faste retningslinjer for antallet af dyr pr. hektar i hjortefarmene og for disses placering og størrelse samt regler for godkendelse og tilsyn med farmene.

2) En lovgivning om harefarme, der sikrer dyrevelfærden.

3) En lovgivning om vildtopdræt, der sikrer faste regler for opdræt af vildt til udsætning, herunder en autorisationsordning for vildtopdrættere, og som forbyder eksport af vildt til lande, der tillader jagtformer, som er forbudt efter dansk lov.'

Forslaget til folketingsbeslutning fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af et ændringsforslag om ændring af fristen for fremsættelse af lovforslaget, stillet af et flertal af udvalgets medlemmer.

Beslutningsforslaget vedtaget med 95 stemmer (S, KF, SF, V, RV, CD, KRF, Steenholdt (Grønl.) og Hugo Holm (UP)) mod 9 (FP).
Partiernes ordførere
Henning Nielsen (S), Eva Bente Møller (KF), Peder Sønderby (V), Inger Harms (SF), Aage Brusgaard (FP), Marianne Jelved (RV) og Knud Glønborg (KrF)