Luk

Luk
Luk

Luk

L 133 Forslag til lov om ændring af lov om mærkning og skiltning med pris m.v.

Af: Industriminister Anne Birgitte Lundholt ()
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2.beh henvist til fornyet beh i Erhvervsudvalget (ERU).

Loven ændrer prismærkningslovens regler om kreditoplysninger ved mærkning, skiltning og reklame m.v. og gennemfører herved direktivet om harmonisering af reglerne om forbrugerkredit (87/102/EØF), som blev vedtaget i Ministerrådet den 22. december 1986.

Gennem dette direktiv tilsigtes at opnå en tilnærmelse af de nationale regler om forbrugerkredit, herunder navnlig reglerne om, hvilke oplysninger forbrugeren skal have i forbindelse med indgåelsen af en kreditaftale og ved skiltning eller reklamering med kredit.

Loven supplerer det af justitsministeren fremsatte forslag til lov om kreditaftaler (L 78), der tager sigte på at gennemføre forbrugerkreditdirektivet i øvrigt.

Prismærkningslovens tidligere bestemmelse om angivelse af den samlede købesum erstattes nu af et krav om oplysning om kreditomkostningerne angivet som et beløb. Endvidere suppleres oplysningspligten med et krav om oplysning om de årlige omkostninger i procent. Pligten er betinget af, at kreditgiver i øvrigt har givet oplysning om prisen for kreditten, f.eks. oplysning om rentesats eller andre omkostninger.

For at forenkle oplysningskravene vil der efter loven ikke længere skulle gives oplysninger om, hvorledes kreditten afvikles.

Endvidere overfører loven administrationen af prismærkningsloven til Forbrugerstyrelsen.

Lovforslaget vedtaget med 51 stemmer (KF, V, RV, CD, KRF, Steenholdt (Grønl.) og Hugo Holm (UP)) mod 45 (S og SF); 10 (FP) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Tove Lindbo Larsen (S), Svend Heiselberg (V), Birthe Hansen (SF), Kirsten Jacobsen (FP), Hans Larsen-Ledet (RV) og Henning Lysholm (KrF)