Luk

Luk
Luk

Luk

L 145 Forslag til lov om ændring af lov om en kommunal tjenestemandstet.

(Organisationsansvar m.v.).

Af: Indenrigsminister Thor Pedersen (V)
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Kommunaludvalget (KOU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Lovens formål er at skabe hjemmel for organisationsansvar på det kommunale tjenestemandsområde. Loven skal ses i sammenhæng med de vedtagne ændringer i tjenestemandsloven, hvorefter der indføres organisationsansvar på det statslige tjenestemandsområde. Se L 152.

Endvidere ophæver loven det særlige påtaleudvalg, der kan anlægge sager ved tjenestemandsretten. Efter at den kommunale tjenestemandsret har fungeret i nogle år og fastlagt en praksis med hensyn til behandlingen af sager om kollektive overtrædelser, skønnes der ikke længere at være behov for, at kompetencen til at rejse sag ved tjenestemandsretten er henlagt til et udvalg, der er fælles for hele den kommunale sektor.

Endelig gives der i loven indenrigsministeren en bemyndigelse til at fastsætte bestemmelser om, at personale ansat på tjenestemandslignende vilkår inddrages under den kommunale tjenestemandsrets kompetencer.

Lovforslaget vedtaget med 102 stemmer (S, KF, V, FP, RV, CD, KRF, Steenholdt (Grønl.) og Hugo Holm (UP)) mod 16 (SF).
Partiernes ordførere
Hanne Andersen (S), Pernille Sams (KF), Christian Mejdahl (V), Ib Bjørn Poulsen (SF), Jane Oksen (FP), Marianne Jelved (RV), Lis H. Noer (CD) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)