Luk

Luk
Luk

Luk

L 22 Forslag til lov om ændring af lov om musik.

Af: Kulturminister Ole Vig Jensen (RV)
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Kulturudvalget (KUU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven omhandler to emner:

For det første indebærer loven en teknisk ændring af hjemmelen til ydelse af særlig statsstøtte til landsdelsorkestrenes afholdelse af koncerter uden for deres hjemsteder. Hensigten med ændringen er at mindske antallet af tekstanmærkninger til finansloven.

For det andet gennemføres ved loven en væsentlig ændring af den ordinære tilskudsordning for landsdelsorkestrene. I stedet for automatisk underskudsdækning indføres et fast tilskud, der fastsættes på finansloven. Formålet med denne ændring er at give staten bedre muligheder for at styre udgifterne til landsdelsorkestrene.

Lovforslaget var i hovedtrækkene en genfremsættelse af et i folketingsåret 1983-84 (2. samling) fremsat forslag (L 32), se herom i Folketingsårbog 1983-84, side 392. Forslaget var tidligere blevet genfremsat, men ikke vedtaget, i folketingsåret 1986-87 (L 176), se herom i Årbog & Registre 1986-87, side 155.

Lovforslaget fik sin endelige udformning ved et forlig indgået mellem regeringspartierne, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Centrum-Demokraterne og Kristeligt Folkeparti. Forliget omfattede ud over L 22 tillige L 104 (teaterlov), L 105 (Den Kulturelle Fond og visse bevillinger på ophavsretsområdet) og L 184 (musikskoler).

Lovforslaget vedtaget med 117 stemmer (S, KF, SF, V, FP, RV, CD, KRF og Steenholdt (Grønl.)); 1 (Hugo Holm (UP)) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Ole Bernt Henriksen (KF), Hanne Severinsen (V), Ingerlise Koefoed (SF), Pia Dahl (FP), Peter Duetoft (CD) og Henning Lysholm (KrF)