Luk

Luk
Luk

Luk

L 60 Forslag til lov om varmeforsyning.

Af: Energiminister Jens Bilgrav-Nielsen (RV)
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Det Energipolitiske Udvalg (EPU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven medfører, at den planmæssige stillingtagen til nye varmeforsyningsprojekter bliver knyttet til den allerede gældende procedure for godkendelse af konkrete varmeforsyningsprojekter. Videre udvides den lokale kompetence i varmeforsyningsplanlægningen således, at den fremover som hovedregel alene vil blive reguleret gennem udstedelse af generelle retningslinjer fra de centrale myndigheder. Endelig ændres lovens formålsbestemmelse, og de almindelige klageregler forenkles.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at lovforslaget var et led i regeringens afbureaukratiseringsplan fra december 1988, og at ændringerne i klagereglerne er i overensstemmelse med Lotz III-udvalgets betænkning.

Ved vedtagelse af ændringsforslag stillet af energiministeren på grundlag af en aftale mellem regeringen og Socialdemokratiet fik loven sin endelige udformning.

Lovforslaget vedtaget med 98 stemmer (S, KF, SF, V og RV) mod 16 (FP og CD); 4 (KRF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Poul Nielson (S), Else Theill Sørensen (KF), Svend Heiselberg (V), Søren Riishøj (SF), Mogens Houmann Elvensø (FP), Peter Duetoft (CD), Elisabeth Arnold (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)