Luk

Luk
Luk

Luk

L 65 Forslag til lov om ændring af lov om realkreditinstitutter, lov om indeksregulerede realkreditlån og lov om realkreditlignende lån og andelsboliglån m.v.

(Adgang til at indfri realkreditlån, pensionskasselån og realkreditlignende lån i tvangsauktionstruede ejendomme).

Af: Boligminister Agnete Laustsen (KF)
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven giver mulighed for, at 5.000 tvangsauktionstruede husejere kan få ombyttet byrdefulde lån (realkreditlån, pensionskasselån og realkreditlignende lån) med nye lån med længere løbetid og afdragsprofil. Husejere, der ønskede at få ombyttet deres lån, skulle ansøge herom inden for en 3 måneders frist (startende den 21. december 1989). Bedømmelsen af, hvorvidt en husejer dels var tvangsauktionstruet, dels ville være i stand til at forblive i ejendommen ved en omprioritering, skulle foretages af realkreditinstitutterne og pengeinstitutterne i fællesskab.

Baggrunden for lovforslaget var et ønske om at nedsætte antallet af tvangsauktioner og gøre det muligt for især boligejere, der havde købt hus i 1986-87, at forblive i deres bolig.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 160 stemmer (S, KF, SF, V, FP, RV, CD, KRF, Breckmann (Fær.) og Steenholdt (Grønl.)).
Partiernes ordførere
Pia Gjellerup (S), Lizzie Lichtenberg (KF), Christian Mejdahl (V), Holger K. Nielsen (SF), Kirsten Jacobsen (FP), Sonja Albrink (CD), Jørgen Estrup (RV) og Henning Lysholm (KrF)