Luk

Luk
Luk

Luk

L 98 Forslag til lov om ændring af forskellige love.

(Brugerbetaling for visse forvaltningsafgørelser inden for Justitsministeriets område).

Af: Justitsminister Hans Engell (KF)
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 99.

Efter 1.beh henvist til Retsudvalget (REU).

2.beh afbrudt og forsl henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2.del af 2.beh henvist til fornyet beh i Retsudvalget (REU).

Loven indebærer, at der indføres brugerbetaling for en række forvaltningsafgørelser inden for Justitsministeriets område. Det drejer sig bl.a. om gebyr for indgivelse af ansøgning om tilladelse til lotteri, afgift for indgivelse af ansøgning om tilladelse efter våbenloven, gebyr for orienterende køreprøve, gebyr for indgivelse af ansøgning om tilladelse efter færdselslovens §§ 84-86 til at overskride færdselslovgivningens almindelige bestemmelser om køretøjers bredde, længde og højde m.v. samt om gebyr for indgivelse af ansøgning om tilladelse til restaurationsvirksomhed ved særlige lejligheder (lejlighedstilladelser).

Det fremgik af den skriftlige fremsættelsestale, at lovforslaget skulle ses i sammenhæng med det indgåede forlig vedrørende finansloven for 1990.

Ved 1. behandling blev der af ordførerne for S og SF rejst stærk kritik af de to lovforslag L 98 og L 99 og specielt af den del af det oprindelige L 98, der vedrørte gebyrer efter politivedtægterne.

Den sidstnævnte del af L 98 udgik efter vedtagelsen af et ændringsforslag herom stillet af justitsministeren i tilføjelsen til betænkningen.

Lovforslaget vedtaget med 66 stemmer (KF, V, FP, RV, KRF og Hugo Holm (UP)) mod 64 (S, SF og CD).
Partiernes ordførere
Frank Jensen (S), Viggo Fischer (KF), Bjørn Elmquist (V), Leif Hermann (SF), Anette Christine Egelund Holm (Hugo Holm) (FP), Kirsten Damgaard Lee (RV) og Inger Stilling Pedersen (KrF)