Luk

Luk
Luk

Luk

L 29 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af fortjeneste ved afståelse af aktier m.v. og lov om en realrenteafgift af visse pensionskapitaler m.v.

(Beskatning af fortjeneste ved afhændelse af aktietegningsrettigheder (warrants)).

Samling: 1990-91 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Beh sammen med L 3 - L 8, L 27, L 28, L 31, L 32, B 2 og B 3.

Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Lovforslaget gik ud på at beskatte fortjenesten ved afhændelse af aktietegningsrettigheder (warrants).

En warrant er en aktietegningsrettighed, der giver indehaveren mulighed for i løbet af rettighedens løbetid - typisk 3-5 år - at tegne en aktie til en forud fastsat kurs, typisk aktiekursen ved aktietegningsrettighedens udstedelse.

En warrant giver således indehaveren mulighed for at spekulere i en akties kursstigning uden at skulle anskaffe aktien og for et lavere investeringsbeløb, nemlig den pris, der skal betales for den pågældende warrant.

Skattemyndighederne har fastslået, at en warrant skal beskattes efter aktieavancebeskatningslovens regler, dvs. at en fortjeneste er skattefri efter 3 års besiddelsestid. Er den pågældende warrant anskaffet af en realrenteafgiftspligtig, anses kursgevinsten for afgiftsfri efter reglerne for tegningsretter.

Baggrunden for 3-års-reglen i realrenteafgiftsloven er, at man ønsker at stimulere aktieinvesteringerne i erhvervslivet.

En warrant kræver imidlertid ikke ejerens tilsvarende investering, og SF foreslog derfor både skatte- og afgiftsfriheden ophævet.

Lovforslaget er en uændret genfremsættelse af lovforslag nr. L 240, se Årbog & Registre 1989-90, side 173.

Lovforslaget nåede ikke at blive færdigbehandlet i 1. samling, men blev genfremsat i 2. samling som lovforslag nr. L 24.
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Mogens Lykketoft (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Jens Thoft (SF), Mogens Glistrup (FP), Elisabeth Arnold (RV), Bente Juncker (CD) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)