Luk

Luk
Luk

Luk

L 52 Forslag til lov om ændring af lov om dagpenge ved sygdom eller fødsel og af lov om ligebehandling af mænd og kvinder med hensyn til beskæftigelse og barselorlov m.v.

Samling: 1990-91 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Beh sammen med L 51.

Efter 1.beh henvist til Socialudvalget (SOU).

Ifølge lovforslaget skulle retten til barselorlov og barseldagpenge udvides til i alt 36 uger og i tilfælde af mere end ét levendefødt barn til 54 uger. Barselorloven skulle fordeles mellem forældrene. De tilsvarende regler skulle gælde ved adoption. Videre skulle faderen have en ubetinget ret til at placere de 2 ugers omsorgsorlov på et hvilket som helst tidspunkt inden for de første 14 uger efter fødslen.

Lovforslaget var en delvis genfremsættelse af et lovforslag fremsat i folketingsåret 1989-90, se Årbog & Registre 1989-90, side 72. Der henvises i øvrigt til det samtidig fremsatte L 51. Lovforslaget nåede ikke at blive færdigbehandlet i 1. samling, men blev genfremsat i 2. samling som lovforslag nr. L 68; der henvises til omtalen i afsnit 12. B. under 2. samling.
Partiernes ordførere
Jytte Andersen (S), Karen Højte Jensen (KF), Else Winther Andersen (V), Asbjørn Agerschou (SF), Tove Niemann (FP), Kirsten Damgaard Lee (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)