Luk

Luk
Luk

Luk

B 79 Forslag til folketingsbeslutning om støtte til driften af et søfartsmedicinsk institut i Esbjerg.

Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

2. (sidste) beh afbrudt og forsl henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

'Ifølge forslaget til folketingsbeslutning pålægges industriministeren at støtte driften af et nyoprettet institut for søfartsmedicin i Esbjerg med et beløb på 1,9 mio. kr. om året for en 3-årig periode. Støtten udbetales første gang i finansåret 1992. Industriministeren pålægges inden 1. juli 1994 at give Folketingets Erhvervsudvalg en redegørelse om instituttets arbejde'.

Ifølge bemærkningerne til beslutningsforslaget var behovet for et søfartsmedicinsk institut i Danmark begrundet i en markant overdødelighed og sydomsrisiko blandt søfarende sammenlignet med resten af den erhvervsaktive befolkning.

Ved vedtagelsen af nogle ændringsforslag til 2. behandling stillet af Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre blev støtteperioden begrænset til en 3-årig periode, og samtidig blev industriministeren pålagt inden 1. juli 1994 at give Folketingets Erhvervsudvalg en redegørelse om instituttets arbejde.

Beslutningsforslaget vedtaget med 60 stemmer (S, SF og RV) mod 54 (KF, V, FP, CD og KRF).
Partiernes ordførere
Helge Mortensen (S), Annebeth Runge Gjessing (V), Kai Dige Bach (KF), Tommy Dinesen (SF), Annette Just (FP), Marianne Jelved (RV) og Henning Lysholm (KrF)