Luk

Luk
Luk

Luk

L 200 Forslag til lov om ændring af lov om tjenestemænd i staten, folkeskolen og folkekirken.

Af: Finansminister Henning Baunbæk Dyremose (KF)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 201 - L 203.

Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven skal primært tilvejebringe hjemmel til, at det bliver muligt helt eller delvis midlertidig at afbryde udbetalingen af rådighedsløn i tilfælde, hvor en tjenestemand er afskediget med rådighedsløn og har mulighed for at få ansættelse på andre vilkår i det offentlige.

Om baggrunden for fremsættelsen af lovforslaget hed det bl.a. i finansministerens fremsættelsestale, at: 'Den forudsætning, der bl.a. ligger til grund for de nugældende regler om ydelse af rådighedsløn i tre år om, at der alene ville blive tale om sjældne undtagelsestilfælde, har vist sig ikke at holde stik. Samtidig er overenskomstansættelse blevet mere almindeligt i det offentlige, således at det ikke er ualmindeligt, at en tjenestemand, der er afskediget med rådighedsløn, har mulighed for at få ansættelse på andre vilkår i det offentlige.'

Det fremgik tillige af fremsættelsestalen, at lovforslaget skulle ses i sammenhæng med lovforslagene nr. L 201-203, der blev fremsat samtidig.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 138 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Hans Jørgen Jensen (S), Hans-Pavia Rosing (S), Helge Sander (V), Niels Ahlmann-Ohlsen (KF), Tommy Dinesen (SF), Jette Pors (CD), Niels Højland (FP), Lone Dybkjær (RV) og Knud Glønborg (KrF)