Luk

Luk
Luk

Luk

L 209 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af øl, lov om afgift af vin og frugtvin m.m. og lov om afgift af mineralvand m.v.

(Afkortning af kredittiden).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer en forkortelse af kredittiden og skal ses i sammenhæng med forslagene om at nedsætte afgiften af øl, vin og mineralvand.

Bryggerierne og mineralvandsfabrikanterne opgør salget for en måned ad gangen og angiver dette den 15. i måneden efter. Betalingen finder sted ultimo måneden. Med henblik på at samle angivelses- og betalingstidspunktet på én dato og mindske risikoen for tab på uerholdelige debitorer rykkes betalingsdatoen frem fra ultimo måneden til den 15. i måneden efter salgsmåneden. Vinafgiften skal indbetales senest den 20. i den anden måned efter salgsmåneden. Betalingen fremrykkes til den 15. i måneden efter salgsmåneden, således at betalingstidspunktet falder sammen med angivelsestidspunktet.

Fremrykningen af betalingsfristerne vil forbedre statens likviditet med 235 mio. kr. en gang for alle.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 126 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Ove Fich (S), Charlotte Antonsen (V), Christian Overdal Aagaard (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bente Juncker (CD), Elisabeth Arnold (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)