Luk

Luk
Luk

Luk

B 57 Forslag til folketingsbeslutning om privatisering af A/S Dyrehavsbakken.

Samling: 1991-92
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Beslutningsforslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen at sælge statens aktiepost i A/S Dyrehavsbakken efter følgende retningslinier:

1. Aktieposten sælges den 1. oktober 1992.

2. Aktieposten sælges til parikurs til teltholderforeningen.

3. Såfremt teltholderforeningen måtte afslå at overtage statens aktiepost, skal regeringen indlede forhandlinger med teltholderforeningen om adgang til, at staten kan afhænde sin aktiepost til tredjepart.

4. Provenuet fra aktiesalget medgår til nedbringelse af statens gæld.«

Ifølge bemærkningerne til beslutningsforslaget blev der den 1. september 1970 indgået en aftale mellem statsskovvæsenet og Dyrehavsbakkens Teltholderforening.

Aftalen indebar bl.a., at staten forpligtede sig til at yde et årligt tilskud svarende til 50 pct. af de samlede lejeindtægter. På finansloven for 1992 var der afsat 12 mio. kr. til brug for støtte til A/S Dyrehavsbakken.

På baggrund af det store finanslovsunderskud og de deraf følgende sociale nedskæringer fandt forslagsstillerne det naturligt, at staten benyttede sig af sin ret ifølge aftalen til at sælge sine aktier i A/S Dyrehavsbakken til teltholderforeningen. Selskabet ville herefter være 100 pct. privat.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 6 (FP) stemte for, 111 (S, KF, V, SF, CD, RV og KRF) imod.
Partiernes ordførere
Martin Glerup (S), Hanne Severinsen (V), Eva Bente Møller (KF), Steen Gade (SF), Kim Behnke (FP), Addi Andersen (CD) og Marianne Jelved (RV)