Luk

Luk
Luk

Luk

B 70 Forslag til folketingsbeslutning om nettilslutning og afregning for vindmøller.

Samling: 1991-92
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Det Energipolitiske Udvalg (EPU).

Beslutningsforslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger energiministeren at fastsætte landsdækkende regler for nettilslutning og afregning for vindmøller efter følgende retningslinjer:

A. De, der tilslutter en vindmølle, betaler selv alle omkostninger til: - lavspændingstilslutning - lavspændingsstik - 10 kV-transformerstation - 10 kV-stik til eksisterende 10 kV radial - tilslutning til 10 kV-net - fasekompensering Det skal være elselskabernes pligt at bekoste en eventuel udbygning af det overordnede forsyningsnet (10 kV-nettet).

B. Der indføres landsdækkende afregningsregler, der sikrer, at der i procentafregningen stiles mod en uændret gennemsnitlig kWh-afregning.«

Af bemærkningerne til beslutningsforslaget fremgik det, at Danske Vindkraftværker, Foreningen af Danske Vindmøllefabrikanter og Danske Elværkers Forening i månederne inden fremsættelsen af beslutningsforslaget havde forsøgt at nå frem til et forhandlingsresultat om betalingsregler for tilslutning af vindmøller gældende fra den 1. februar 1992 og om afregningsregler gældende fra den 1. oktober 1994.

Parterne havde imidlertid ikke kunnet nå frem til en aftale.

Beslutningsforslaget tog udgangspunkt i det forslag, der var blevet fremsat af Danske Vindkraftværker. Efter dette forslag skulle der gælde landsdækkende regler for netforstærkning, således at vindmølleejeren skulle betale de udgifter, der var direkte knyttet til møllen. I forhold til i dag ville den nye ordning indebære en stigning i udgiften på op til ca. 200.000 kr. for en 150 kW vindmølle.