Luk

Luk
Luk

Luk

B 35 Forslag til folketingsbeslutning om ratifikation af Europaaftale om oprettelse af en associering mellem De Europæiske Fællesskaber og deres medlemsstater på den ene side og republikken Polen på den anden side af den 16. december 1991.

Af: Udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V)
Samling: 1992-93
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Beh sammen med B 36.

Efter 1. beh direkte overgang til 2.beh.

Gennem vedtagelsen af folketingsbeslutningen godkender Danmark den såkaldte Europaaftale. Aftalen etablerer et formaliseret samarbejde mellem EF-landene og Polen.

Europaaftalen med Polen blev undertegnet i Bruxelles den 16. december 1991, og den var et vigtigt skridt i udbygningen af forbindelserne mellem EF-landene og landene i Central- og Østeuropa. Aftalen trådte i stedet for tidligere aftaler mellem EF og Polen om handel samt økonomisk og handelsmæssigt samarbejde.

Indgåelsen af aftalen var en følge af den konsolidering af demokratiet og markedsøkonomien, som har fundet sted i Polen i de senere år. Formålet med aftalen var at skabe tættere forbindelser på såvel det politiske som på det økonomiske og handelsmæssige område.

Beslutningsforslaget vedtaget enstemmigt med 124 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Ole Espersen (S), Charlotte Antonsen (V), Viggo Fischer (KF), Steen Gade (SF), Annette Just (FP), Niels Helveg Petersen (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)