Luk

Luk
Luk

Luk

F 20 Hvilke konsekvenser vil regeringen drage af de nye oplysninger, der er fremkommet om etableringen af en Øresundsforbindelse, blandt andet fra Sverige, om miljøproblemerne i forbindelse med etableringen af den faste forbindelse og den tvivl, der er rejst om, hvorvidt EF-regler på området er overtrådt?

Til: Trafikminister Helge Mortensen (S) Udenrigsminister , Niels Helveg Petersen () Statsminister og Poul Nyrup Rasmussen (S)
Samling: 1992-93
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag om motiverede dagsordener:

D 28. Af Ole Donner (FP).

Fremsat ............... FF 7615
Bortfaldet ............... FF 7657

D 29. Af Tove Lindbo Larsen (S), Ikast (KF), Svend Heiselberg (V), Sonja Albrink (CD), Bilgrav-Nielsen (RV) og Glønborg (KRF).

Fremsat ............... FF 7617
Vedtaget ................ FF7657

D 30. Af Tommy Dinesen (SF).

Fremsat ............... FF 7642
Bortfaldet ............... FF 7657

Fuld tekst:

D 28. Af Ole Donner (FP):

» Folketinget pålægger regeringen inden den 1. juni 1993

- at dokumentere, at alle miljømæssige forhold er overholdt,

- at fremlægge revideret økonomisk oversigt og

- at fremlægge eventuelle andre problemer omkring projektets gennemførelse over for Folketinget.

Tinget går herefter over til næste sag på dagsordenen.«

D 29. Af Tove Lindbo Larsen (S), Ikast (KF), Svend Heiselberg (V), Sonja Albrink (CD), Bilgrav-Nielsen (RV) og Glønborg (KRF):

»Idet Folketinget tager regeringens redegørelse vedrørende etablering af Øresundsforbindelsen i henhold til regeringsaftalen af 23. marts 1991 til efterretning og konstaterer,

- at EF-Kommissionen har henlagt klagerne vedrørende spørgsmålet om overtrædelse af EF-reglerne under henvisning til, at den danske beslutning er ikke blot i overensstemmelse med VVM-direktivets bogstav, men også dets ånd, samt at de danske myndigheder har givet tilsagn om at kompensere for de eventuelle virkninger af anlægsarbejderne for visse fuglebestande, og

- at den danske og svenske regering efter afslutningen af de igangværende miljøundersøgelser og de nationale procedurer i de to lande vil optage forhandling om de udestående spørgsmål, går Tinget over til næste sag på dagsordenen.«

D 30. Af Tommy Dinesen (SF):

»Det pålægges regeringen at foranledige, at det af Folketinget nedsatte transportråd udarbejder en nyvurdering af Øresundsbroens samlede økonomi, herunder både vand- og landanlæggene samt miljøkravene.

Herefter går Folketinget over til næste sag på dagsordenen.«

Afstemning:

D 29 vedtaget med 90 stemmer (S, KF, V, CD, RV og KRF) mod 18 (SF og FP).

D 28 og D 30 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Tove Lindbo Larsen (S), Svend Heiselberg (V), Kaj Ikast (KF), Tommy Dinesen (SF), Ole Donner (FP), Sonja Albrink (CD), Jens Bilgrav-Nielsen (RV) og Knud Glønborg (KrF)