Luk

Luk
Luk

Luk

L 158 Forslag til lov om ændring af lov om statsgaranti og ydelsestilskud vedrørende høsttabslån til tørkeramte jordbrugere og lov om indkomststøtte til landbrugere.

(Ændring af ansøgningsfrister og regler om tilbagebetaling af indkomststøtte).

Af: Landbrugsminister Laurits Tørnæs (V)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget (LFU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3. beh.

Loven forlænger fristen for indgivelse af ansøgning om statsgaranti og ydelsestilskud samt om indkomststøtte med 1 måned fra 1. april til 1. maj 1993. Endvidere bemyndiges landbrugsministeren til at fastsætte regler om tilbagebetaling af uberettiget udbetalt indkomststøtte.

Ifølge lovforslagets bemærkninger var baggrunden for forslaget om tilbagebetalingsreglerne, at det i forbindelse med forhandlingerne med EF-Kommissionen om indkomststøtteordningens godkendelse havde vist sig, at der ikke i lov nr. 919 af 25. november 1992 om indkomststøtte til landbrugere er tilstrækkelig hjemmel til, at landbrugsministeren kan fastsætte regler om tilbagebetaling af uretmæssigt udbetalt indkomststøtte i overensstemmelse med EF-Kommissionens forordninger.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 147 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Henrik Dam Kristensen (S), Bodil Thrane (V), Jens Peter Rønholt (KF), Birthe Hansen (SF), Niels Højland (FP), Lone Dybkjær (RV), Svend Aage Jensen (CD) og Henning Lysholm (KrF)