Luk

Luk
Luk

Luk

L 16 Forslag til lov om ændring af lov om planlægning.

(Klagemyndighed).

Af: Miljøminister Per Stig Møller (KF)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven indebærer, at alle klagesager vedrørende amtsråds og kommunalbestyrelsers afgørelser efter lov om planlægning overføres til Naturklagenævnet. Det drejer sig om retlige klager, ekspropriationsklager og landzoneklager.

Den helt overvejende del af disse klagesager afgøres efter de gældende regler i praksis af Planstyrelsen. I ekspropriationssager kan Planstyrelsens afgørelser påklages til miljøministeren.

Meget væsentlige landzoneklager afgøres af Naturklagenævnet.

Loven videreudvikler dette princip for alle typer af klagesager efter planloven. Klagesager, der indeholder spørgsmål af »meget væsentlig interesse for varetagelse af planlovens formål«, skal underkastes en egentlig nævnsbehandling. De øvrige klagesager, der vil udgøre langt den overvejende andel af sagerne, afgøres af nævnsformanden på nævnets vegne og uden for ministerens instruktion.

Loven har baggrund i omordningen af Miljøministeriet med henblik på at styrke landsplanlægningen. I denne forbindelse blev Planstyrelsens landsplanopgaver overført til ministeriets departement og Planstyrelsen nedlagt som en følge heraf.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 127 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Henning Gjellerod (S), Hanne Severinsen (V), Jens Jørgensen (KF), Jes Lunde (SF), Aage Brusgaard (FP), Bente Juncker (CD) og Knud Glønborg (KrF)