Luk

Luk
Luk

Luk

L 169 Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser og lov om erhvervsskoler.

(Uddannelser for voksne og samarbejde med arbejdsmarkedsuddannelsescentre m.v.).

Af: Undervisnings- og forskningsminister Bertel Haarder (V)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3. beh.

Ved ændringen af loven om erhvervsuddannelser bliver AMU-centrene ligestillet med erhvervsskolerne med hensyn til godkendelse til at udbyde erhvervsuddannelser. Der foretages endvidere en samordning af den centrale rådgivningsstruktur. De hidtidige initiativ- og koordinationsudvalg under Erhvervsuddannelsesrådet nedlægges nemlig til fordel for de erhvervsområdeudvalg, der skal nedsættes i henhold til loven om arbejdsmarkedsuddannelser. Inden for erhvervsuddannelserne får områdeudvalgene til opgave at medvirke ved udformningen af erhvervsuddannelser, der er tilrettelagt for voksne, og ved Erhvervsuddannelsesrådets rådgivning af undervisningsministeren i spørgsmål af fælles interesse for erhvervsuddannelser og arbejdsmarkedsuddannelser. Endelig får undervisningsministeren ved loven udtrykkelig hjemmel til at nedlægge erhvervsuddannelser og til henholdsvis at modsætte sig oprettelse og nedlæggelse af specialer i erhvervsuddannelserne.

Ved ændringen af loven om erhvervsskoler indføres en udtrykkelig hjemmel til efter lokal beslutning at indgå samarbejdsaftaler mellem erhvervsskoler, AMU-centre og andre institutioner, f.eks. VUC.

Lovforslaget blev fremsat som led i regeringens opfølgning af betænkning nr. 1234 om samordning af den erhvervsrettede voksen- og efteruddannelsesindsats. Betænkningen blev afgivet i oktober 1991 af et tværministerielt udvalg nedsat af arbejdsministeren. Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med det samtidig fremsatte forslag til lov om åben uddannelse (L 170) samt arbejdsministerens forslag til lov om arbejdsmarkedsuddannelsescentre (L 174) og lov om arbejdsmarkedsuddannelser (L 173). Loven er endvidere en delvis opfølgning af folketingsbeslutning af 17. juni 1992, (se B 48, 1991-92, jf. Årbog & Registre 1991-92 side 258.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 112 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF)
Partiernes ordførere
Poul Erik Dyrlund (S), Anders Mølgaard Jensen (V), Eva Bente Møller (KF), Ebba Strange (SF), Kim Behnke (FP), Dorit Myltoft (RV) og Merethe Due Jensen (KrF)