Luk

Luk
Luk

Luk

L 187 Forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, af lov om arbejdsformidling og arbejdsløshedsforsikring m.v., af lov om arbejdsmarkedsuddannelser og af lov om en arbejdsmarkedsuddannelsesfond.

(ATP-indbetaling).

Af: Arbejdsminister Jytte Andersen (S)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2.beh henvist til fornyet beh i Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Ved loven gennemføres i tre love inden for Arbejdsministeriets område følgelovgivning til den bestemmelse i ATP-lovens § 2 a om betaling af ATP-bidrag af arbejdsløshedsdagpenge og kursusgodtgørelse, som blev indsat ved lov nr. 372 af 20. maj 1992. Loven indeholder endvidere i tilknytning hertil en præcisering af bestemmelsen i ATP-lovens § 2 a.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at medlemmer af arbejdsløshedskasser, der under ledighed modtog arbejdsløshedsdagpenge eller under kursusdeltagelse modtog kursusgodtgørelse fra arbejdsløshedskassen, var omfattet af ordningen. Det havde imidlertid vist sig, at ATP-lovens pensionsberegningsregler ikke i tilstrækkelig grad kompenserede for lønmodtageres fravær fra arbejdsmarkedet og deraf følgende tab af pensionsbidrag. Lovforslaget rådede bod på dette. Lovforslaget var udarbejdet på grundlag af en betænkning fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg af 13. maj 1992 over forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension.

Lovforslaget vedtaget med 70 stemmer (S, SF, CD, RV og KRF) mod 48 (KF, V og FP).
Partiernes ordførere
Hans Jørgen Jensen (S), Helge Sander (V), Per Stig Møller (KF), Aage Frandsen (SF), Poul Nødgaard (FP), Sonja Albrink (CD) og Knud Glønborg (KrF)